Google+
Zoeken
Artsen Vacatures

Nieuwe (werk)week, nieuwe baan

ArtsenVacatures.nl 28-7-2017 8:56
Categorieën: Algemeen, GGD, GGZ-Instellingen, Huisartsenpraktijken, Ziekenhuizen/klinieken

Tenminste, daar lijkt het op als we kijken naar het recent gepubliceerde onderzoek van Indeed, de nummer 1 vacaturesite ter wereld. Door data over alle gebruikers te verzamelen kon Indeed vaststellen op welke dagen en tijdstippen mensen (o.a.) in Europa naar een baan zoeken. De resultaten laten zien dat vooral aan het begin van de week het zoekgedrag naar een nieuwe baan het grootst is. Belangrijke informatie voor alle werkgevers die op zoek zijn naar geschikte kandidaten.

Juiste plaats, juiste tijd

De grote lijn? Naarmate de week vordert neemt het zoekgedrag af om vanaf zondag in de loop van de middag weer toe te nemen. Kijkend naar deze gegevens is het dus wel degelijk van belang om je vacatures op het juiste moment te publiceren. Wil je als werkgever een zo groot mogelijk bereik genereren? Plaats dan je vacatures op maandag- of dinsdagochtend.

Verder is ook het tijdstip van belang. O.a. de Nederlanders zijn overdag wat minder actief om in de avonduren het werkzoeken weer op te pakken op deze dagen. Het lijkt er dus inderdaad op; nieuwe (werk)week, nieuwe baan.

Seizoensgebonden

Het zou geen verrassing moeten zijn dat er ook verschillen zichtbaar zijn in de seizoenen. Als vanzelfsprekend komt de term 'vakantiewerk' vaker naar voren, maar ook parttime functies zijn veel meer in trek deze tijd van het jaar. Heb je dus behoefte aan extra mankracht in de zomerperiode? Of ben je op zoek naar vervanging om een periode te overbruggen? Zorg dan dat je tijdig je vacatures online publiceert.   

Conclusie

Maandag- en dinsdagochtend je vacatures online zetten is dus zeker een goed idee om het meeste verkeer naar je toe te trekken. Denk echter niet dat het alleen maar plaatsen op deze dagen voldoende is om de juiste kandidaten te werven. De concurrentie is immers groot binnen sommige sectoren. Minstens net zo belangrijk is dus het zorgen voor een aantrekkelijke en aansprekende vacature, die zich er voor leent om goed gevonden te worden. Gebruik van de juiste zoektermen en verspreiding via diverse kanalen zijn o.a. onderdelen die daar zeker een steentje aan bij kunnen dragen.

 

Reageer

CAPTCHA ImageNieuwe codeSpeel de code af