Google+
Zoeken
Artsen Vacatures

Zorgpersoneel meer moeite om baan te vinden

ArtsenVacatures.nl 5-12-2017 9:18
Categorieën: Algemeen, Basisarts, GGD, GGZ-Instellingen, Huisartsen, Huisartsenpraktijken, Jeugdartsen, Medisch specialist, Ouderengeneeskunde, Psychiaters, Ziekenhuizen/klinieken

Bron: Maastricht University

Werkgelegenheidsgroei in de zorg- en welzijnssector wordt tot 2020 sterk geremd. Dit blijkt uit het rapport 'De arbeidsmarkt naar opleiding en beroep tot 2022', van het Researchcentrum voor Onderwijs en Arbeidsmarkt van de Universiteit Maastricht. De reden? De overheidsbezuinigingen, namelijk tot 0,2% in de zorgsector en 0,3% per jaar in de welzijnssector.

Baanperspectief

Deze geringe werkgelegenheidsgroei en de lage vervangingsgraad in de zorg, in combinatie met de groeiende instroom van schoolverlaters, zal er waarschijnlijk toe leiden dat afgestudeerden binnen de zorgsector meer moeite moeten doen om aan werk te komen in vergelijking met voorgaande jaren. O.a. deze conclusie laat duidelijk zien dat bezuinigingen in de zorg- en welzijnssector grote gevolgen hebben voor de baanperspectieven.

Aanbod vs vraag

De verwachting is echter wel dat er veel arbeidsmarktinstroom vanuit zorgopleidingen in het beroepsonderwijs en op wo-niveau zal zijn. Dit terwijl daar dus juist weinig baanopeningen worden verwacht. Het aanbod zal dus groter zijn dan de vraag, waardoor werkgevers naar verwachting in de toekomst minder/geen problemen zullen ondervinden bij het vinden van geschikt personeel.

Bekijk het rapport

 

Reageer

CAPTCHA ImageNieuwe codeSpeel de code af